Bemutatkozás

 

"Ha tudomásod van a környezetedben olyan értékről, amit érdemesnek tartasz másoknak megmutatni, ezzel pedig kísérletet tenni a megmentésére, és szívesen írnál oldalunkra, csatlakozz te is az Értékmentőkhöz!”

Ezzel a gondolattal indult útjára 2012 végén első értékmentő blogunk, majd másfél évi működés után megszűnt. A blog bejegyzéseit rengeteg ember olvasta, osztotta meg a fb-on is. De egy idő után nem volt benne további fejlődési lehetőség, mert nem sikerült csapatot toborozni a szerkesztésére és a gyűjtő-kutató munkákra.
Csaknem tíz év elteltével, 2022 elején a Kiskunsági Értékmentők újra blogolásba kezd.

Továbbra is értékeket kívánunk felfedezni, megmutatni, és ha lehet, felhívni a figyelmet a megmentésük szükségességére, de mostantól határozott szándékunk az elmúlt 19 év kutatási anyagainak, írásainak, bejegyzéseinek és gyűjtéseinek rendszerezése, szerkesztése, és könyvek/füzetek formájában való nyomtatott megjelentetése.
Minden korábbinál fontosabb lenne összehozni néhány emberből egy szellemi műhelyt. A világ rohamosan csúszik a szellemi sötétség, értéknélküliség szakadéka felé. Mi nem akarunk vele zuhanni, hanem próbálunk kapaszkodni a mélység fölötti peremen. Kötelességünk menteni a menthetőt, megtenni a megtehetőt.

Ha részt vennél ebben az egészben, ha van anyagod, ha van mondanivalód, ha van ötleted, jelezd. Várunk sorainkba!

Elérhetőségünk: santaoz@freemail.hu , vagy keress minket a facebookon.


 



 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Govorkovics Anna: "Az a világ még jó volt, nagyon szerettem..." (ladánybenei gyűjtés)

A tanyai tanítóskodás emlékezete Lajosmizsén - Interjú a Szeleczki tanító-házaspárral (2007)

Fekete Istvánné Bóta Katalin: A kerekegyházi Liszicsán család emlékezete (ladánybenei gyűjtés)

Adalékok a Duna-Tisza-csatorna történetéhez